Reglement


Check it ART, oftewel C.I.A. staat voor;
Creativiteit, Inspiratie en Artisticiteit


INSCHRIJVEN
Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen via de website onder het kopje ‘inschrijven’.
Inschrijven kan tot twee weken voor de desbetreffende wedstrijd.
Wij vertrouwen erop dat de coaches hun teams naar waarheid in de goede categorie plaatsen. Upload bij de inschrijving een eigen bestand, waarin alle namen van de teamleden staan met de geboortedata.
Na inschrijving ontvangt de contactpersoon een bevestiging per mail. Deze kan in de spambox terechtkomen.
Wijzigingen aan een inschrijving dienen altijd zo snel mogelijk worden doorgegeven (dit kan tot uiterlijk 14 dagen voor een wedstrijdevent).
Bij grote belangstelling kunnen categorieën vroegtijdig sluiten. Vol = Vol.


BEVESTIGING INSCHRIJVING
Na inschrijving ontvangt de contactpersoon een bevestiging per mail.  Let er dus goed op dat je een juist e-mailadres invoert.
Let op: geen bevestiging in de mail gekregen, check dan je spambox. De bevestiging komt namelijk vaak terecht in de spam. Vind je daar ook niets? Dan is je aanmelding niet gelukt. Alleen als je een bevestiging hebt ontvangen, weet je zeker dat het aanmelden goed is gegaan.


STIJLEN / LEEFTIJDEN

Teams Jazz/modern/klassiek

Teams Jazz/modern/klassiek (spitzen)  t/m 10 jaar
Teams Jazz/modern/klassiek (spitzen) 11 t/m 13 jaar
Teams Jazz/modern/klassiek (spitzen) 14 t/m 16 jaar
Teams Jazz/modern/klassiek (spitzen)  17+

Teams showdance/tap/cheer
Teams Showdance/tap/cheer t/m 11 jaar
Teams Showdance/tap/cheer 12-15 jaar
Teams Showdance/tap/cheer 16+

Teams streetdance/hiphop
Teams Streetdance/hiphop t/m 10 jaar
Teams Streetdance/hiphop 11 t/m 13 jaar
Teams Streetdance/hiphop 14 t/m 16 jaar
Teams Streetdance/hiphop 17+

Solisten en duo’s/trio’s
dansers t/m 12 jaar (alle stijlen)
dansers 13+ (jazz/modern/klassiek)
dansers 13+ (street/hiphop/show)

Nieuw!
No Pressure (Alleen voor Teams! In alle leeftijden en dansstijlen)


EXTRA INFORMATIE INSCHRIJVING
*De categorie-indeling wordt bepaald door de leeftijd die je hebt op 1 januari 2024.
*Je mag twee dansers in je team hebben die ouder zijn dan de toegestane leeftijdsgrens. Een danser jonger dan de leeftijdscategorie mag altijd.
*Verplicht ID (of kopie) meenemen. Bij twijfel kunnen de leeftijden worden gecontroleerd.
*Mochten er in bepaalde categorieën te weinig deelnemende teams zijn, dan kan het zijn dat er categorieën worden samengevoegd.
*Het is toegestaan om tijdens de voorrondes eenmalig te wisselen van categorie/dansstijl, mits er plek is in de desbetreffende categorie. De laatst deelgenomen categorie zal bepalend zijn voor eventuele plaatsing in de finale.
*Alle solisten en duo’s/trio’s worden beoordeeld per leeftijdscategorie (ongeacht danstijl). Wanneer een categorie heel groot is, zal er ook worden ingedeeld op dansstijl.

*Inschrijving solisten/duo’s/trio’s:
Je schrijft je in voor één van de voorrondes. Voor de overige voorrondes plaatsen we je op de reservelijst.
Er is beperkt plek voor solisten en duo’s/trio’s. Op deze manier krijgt iedereen de kans om z’n choreo te laten zien.

Extra deelname is toegestaan als:
Een danser extra deelneemt in de categorie solo, duo/trio of team.
Een danser extra deelneemt in meerdere teams tijdens de competitie.
Een danser of team deelneemt aan meerdere dansdisciplines op een wedstrijd.


PLAATSING THE FINALS
Voor de plaatsing in de finale zal worden gekeken naar de hoogste score die is behaald in een van de voorrondes. De top 10 met het hoogste puntenaantal gaat door. Wanneer je aan minimaal 2 voorrondes hebt meegedaan, plaats je je automatisch voor de finale.
Tijdens de finale, gebruik je dezelfde choreo (met eventuele aanpassingen) als bij de voorrondes.


NIEUW! : NO PRESSURE
Wij bieden een podium aan ieder artistiek talent. Daarom heeft Check it ART een speciale categorie voor dansgroepen zonder wedstrijdervaring. Dansers krijgen de kans om hun talenten te laten zien aan de jury.
Denk hierbij aan groepen waarbij je gedurende het hele seizoen kunt instromen (recreatieve groepen), zelf opgerichte groepen, volwassen recreactieklas of  jonge kids die nog nooit een wedstrijd hebben gedanst, maar volgend seizoen misschien wel willen meedoen aan een wedstrijd.
Het gaat hierbij niet om het winnen, maar juist om het plezier en de ervaring. Na afloop van de wedstrijd wordt het juryrapport per mail opgestuurd. Hier vind je tips/tops om en kun je met deze feedback aan de slag gaan.
In deze categorie zijn alle dansstijlen samengevoegd en kunnen alle leeftijden deelnemen.
Alles is dus mogelijk!
Let op; in deze categorie vindt er geen prijsuitreiking plaats. De teams mogen uiteraard wel hun applaus halen.
Je danst alleen in de voorrondes mee en niet in de The Finals.


SHOWINDELING / TIJDEN
Exacte tijden + indeling van de shows worden circa twee weken van tevoren per mail bekend gemaakt aan de contactpersoon. Onderstaand is een globale indeling van de wedstrijddag;

Teams jazz/modern/klassiek: Ochtend/middag (show 1 en/of 2)
Teams showdance/tap/cheer: Middag (show 2 en/of 3)
Teams streetdance/hiphop: eindmiddag/begin avond (show 3 en/of 4)
Solisten en duo’s/trio’s  worden verdeeld over de verschillende shows.
Teams No Pressure categorie: Middag (show 2 en/of 3)

Let op: het kan per wedstrijd wisselen in welke show je danst. Dit hangt af van het aantal ingeschreven teams/solisten/duo’s/trio’s  en kan dus iedere wedstrijd anders zijn.


TIMETABLE
Uitgebreide informatie, showindeling en tijden worden circa 14 dagen van tevoren per mail bekend gemaakt aan de contactpersoon. Let op: de timetable/tegenstanderslijst wordt 2 dagen voor aanvang van de wedstrijd op de website geplaatst. Je ziet hier ook de aanmeldingstijden per categorie.
Op deze timetable staat hoe laat je je moet melden bij de ‘warming-up’. In deze ruimte krijg je de gelegenheid om je choreo nog een keer door te dansen op muziek. Ook als je niet wilt doordansen, word je verzocht om rond deze tijd bij de warming-up te zijn. Deze tijd zorgt er namelijk ook voor dat je op tijd op toneel staat voor de wedstrijd.


MELDEN BIJ AANKOMST
Meld je als coach met je complete team of als solist/duo/trio bij het ‘Deelnemerspunt’.  Per wedstrijd wordt de contactpersoon op de hoogte gesteld van de aanmeldingstijden.


COACH
De coach heeft de volledige verantwoordelijkheid over zijn of haar team(s). Zorg ervoor dat het achter de schermen en in de kleedruimtes netjes en rustig blijft.

Er mag één coach/begeleider per team backstage! Hier wordt streng op gecontroleerd.
Een extra coach/begeleider bij een dansschool met meerdere teams is toegestaan, maar moet vooraf worden gemeld. Een coach hoeft geen entree ticket te kopen.


MUZIEK
De muziek dient 14 dagen voor de wedstrijd binnen te zijn. Je kunt de muziek via www.wetransfer.com versturen naar muziek@checkitart.nl
De voorkeur gaat uit naar een WAV. of mp3. bestandsformaat. Andere bestanden kunnen we niet verwerken, dus let hier alsjeblieft goed op! Vermeld in de titel van de track de naam van de deelnemers/dansgroep, de categorie en het blok waar je in danst.
Voorkom problemen tijdens de wedstrijd en zorg dat de muziek tijdig is verstuurd!
Indien je dezelfde muziek gebruikt kun je dit tijdig doorgeven door een mailtje te sturen. Gebruik je een aangepaste versie? Stuur dan altijd tijdig je nieuwe mix!
LET OP: Bij het niet of té laat inleveren van de muziek volgt een aftrek van 1 punt.


LENGTE MUZIEK
Teams (4 of meer dansers): minmaal 1.30 minuten en maximaal 3.00 minuten.
Duo/trio  (2 of 3 dansers) : maximaal  1 minuut
Solo (1 danser): maximaal 1 minuut

Het tijdslimiet is voor alle stijlen hetzelfde. Een maximale overschrijding van 10 seconden is toegestaan. Is dit meer dan 10 seconden, dan volgt er een puntenaftrek van -1 voor de desbetreffende solist/duo/trio/team.


KWALITEIT MUZIEK
Zorg dat jouw mix van goede kwaliteit is. Mixen gedownload van Youtube zijn niet geschikt voor gebruik in het theater. Deze mixen kunnen erg storend klinken voor publiek en jury. Koop daarom altijd je muziek of laat het professioneel mixen.
Let op: de muziek klinkt vanuit de coulisse zachter dan op het podium zelf. Ook vanwege slechte kwaliteit mixen, zijn de technici van het theater soms genoodzaakt de muziek juist zachter te zetten, zodat er geen kraak en/of ruis te horen is.


CHOREOGRAFIE
jazz/modern/klassiek
In deze categorie zien we de choreografieën met veel jazz/modern en ballettechnieken en elementen. Het wordt gewaardeerd als men een thema/verhaal weet te gebruiken.
Showdance/tap/cheer
In deze categorie zien we diverse stijlen door elkaar, alles op het gebied van showdance/tap/cheer is toegestaan. Het wordt gewaardeerd als men een thema/verhaal weet te gebruiken.
Streetdance/hiphop
In deze categorie zien we choreografieën in de dansstijl streetdance/hiphop. De choreo mag verschillende urban stijlen bevatten. Vernieuwing en creativiteit wordt extra gewaardeerd.

Extra informatie choreografie
– Aanstootgevende of discriminerende teksten en bewegingen zijn niet toegestaan.
– Zorg dat de muziekkeuze aansluit bij de leeftijdsfase.
– De vloeroppervlakte is ca 100 m².
– Je mag meedoen als solist, duo/trio  of groep.
– Tijdens de finale, gebruik je dezelfde choreo (met eventuele aanpassingen) als bij de voorrondes.


ATTRIBUTEN
Het gebruik van rekwisieten is toegestaan, mits er na de performance niks achter blijft op het toneel (geen glitters, confetti, poeder etc). Het toneel dient weer helemaal schoon te zijn direct na de dans.


DEELNEMERSKOSTEN
Teams: €8,- per deelnemer.
Solisten/duo’s/trio’s:  €10 per deelnemer.

Coaches ontvangen +/- vier weken voor de wedstrijd een factuur. Deze dient uiterlijk 14 dagen voor de wedstrijd te zijn betaald. Graag het totaalbedrag van alle deelnemers overmaken naar rekeningnummer NL77 RABO 0330 0139 12 t.n.v. Check it ART.
Coaches mogen gratis naar binnen (max één coach per team).
Wanneer een deelnemer in meerdere choreo’s danst, betaal je €5,- extra per choreo. De korting wordt alleen verwerkt wanneer de coach de namen van de desbetreffende dansers doorgeeft. Mail dit direct na jouw inschrijving naar info@checkitart.nl
Let op: deze korting geldt niet op solo’s, duo’s/trio’s en ‘No Pressure’.
Als de betaling te laat binnen is, volgt een aftrek van 1 punt en is je deelname niet meer gegarandeerd.


ANNULERING
Als de betaling van het deelnemersgeld is ontvangen, is er bij annulering op eigen verzoek geen restitutie mogelijk.
Wanneer CIA door onmacht een wedstrijd dient te annuleren, ontvangt de deelnemer een voucher. Deze is het gehele wedstrijdseizoen geldig en kan worden ingezet voor een wedstrijdevent. Restitutie wordt niet verleend.
Alle overige reeds gemaakte kosten, verbonden aan deelname aan de wedstrijd, zijn voor rekening van de deelnemer.


ENTREETICKETS VOOR PUBLIEK
De entree voor het publiek bedraagt €13,50 per persoon exclusief servicekosten. Kaarten kunnen online worden besteld via www.checkitart.nl onder het kopje ‘tickets’.
Indien er kaarten over zijn, worden deze aan de deur verkocht. Gelieve gepast betalen, pinnen is niet mogelijk.
Betaalde tickets kunnen niet worden geannuleerd en restitutie is niet mogelijk.
Let op! Ook voor kinderen dien je een ticket te kopen. Zij mogen niet op schoot.


BEOORDELING
De choreografie zal worden beoordeeld door drie vakkundige juryleden. De jury bestaat uit professionals met jarenlange werkervaring en kennis van hun vak. De juryleden zijn allen afgestudeerd aan diverse dansopleidingen, zoals o.a. Codarts, Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Artez en Fontys

Zij zullen kijken naar de volgende onderdelen:

DANSTECHNISCH ONDERDEEL
Synchroniteit (dit onderdeel wordt niet beoordeeld bij solo’s)
Uitvoering
Dynamiek
Complexiteit danstechniek

CHOREOGRAFIE ONDERDEEL
Bij een gelijke eindstand, zal er worden gekeken welk team/solo/duo er de hoogste score heeft behaald op het onderdeel choreografie.
Muzikaliteit
Continuïteit
Overgangen/verbindingen
Vloergebruik
Originaliteit/vernieuwing
Formaties (dit onderdeel wordt niet beoordeeld bij solo’s)

PRESENTATIE ONDERDEEL
Expressie
Kunstzinnigheid
Kleding
Kracht/energie
Samenwerking/interactie

BONUS & DEDUCTIE PUNTEN
Je kunt extra punten verdienen wanneer de jury vindt dat je iets uitzonderlijk goed hebt uitgevoerd. Het is ook mogelijk dat je punten verliest wanneer er bijvoorbeeld aanstootgevend taalgebruik in de choreo voorkomt of wanneer je veel looppassen gebruikt. Let dus goed op de volgende onderdelen:
Vernieuwing: -1 / +1
Verhaal/thema choreo: -1 / +1
Flow van de gehele routine (overgangen en verbindingen): -1 / +1
Veel loop wisselingen of stilstaande dansers: -1
Muziekkeuze/mix: -1 / +1
Onveilige situaties: overleg jury


JURYRAPPORT
Het juryrapport wordt na afloop van de wedstrijd per mail verzonden naar de contactpersoon en heb je de mogelijkheid om je choreo aan te passen / te verbeteren op bepaalde punten.
Binnen 7 dagen ontvang je het juryrapport. Er kan niet worden gecorrespondeerd over de juryuitslagen.


AANSPRAKELIJKHEID
Deelname is op eigen risico. De organisatie van Check it ART is niet aansprakelijk voor diefstal, letsel o.i.d. of het eventueel kwijtraken van persoonlijke eigendommen


PRIVACYVERKLARING / AVG
Door deelname ga je akkoord met de publicatie en het commercieel gebruik van in opdracht van Check-It-ART gemaakt beeldmateriaal. Wij hanteren de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)